martes, 19 de octubre de 2010

Ocells de mal averany

Avui de nou us destaco un article que he llegit del Jaume Reixach a El Triangle, versió digital del 17 d’octubre 2010. Sense masses pels a la llengua...


La tuneladora Barcino ja ha passat per la zona de la Sagrada Família i no ha provocat cap mena d’estrall perceptible en la magna obra dissenyada per l’arquitecte Antoni Gaudí.

El conseller Antoni Castells ha llançat l’emissió de bons de la Generalitat adreçada als particulars i, segons informacions procedents del sector financer, s’han superat amb escreix les expectatives més optimistes pel que fa a la bona acollida d’aquesta modalitat de deute públic.

Més: malgrat les altes temperatures d’aquest estiu i el mal estat dels boscos catalans després de les nevades de la primavera, el nombre d’incendis forestals i d’hectàrees cremades enguany a Catalunya ha estat mínim. Els bombers, un cop més, s’han guanyat un 10.

L’anunciat esclat de la violència xenòfoba a Badalona, a causa de la presència d’una comunitat gitana romanesa, tampoc no s’ha produït, tot i els denodats "esforços" de Xavier García Albiol i d’Alícia Sánchez-Camacho per escalfar l’ambient.

En els quatre casos que esmento, l’oposició al Govern de Montilla –principalment, CiU i el PP– ha jugat la mateixa tàctica: espantar l’opinió pública catalana amb l’anunci de catàstrofes imminents i amb la difusió dels pitjors presagis. Com ocells de mal averany, i sempre intentant cercar rèdits electorals amb la desgràcia aliena, CiU i el PP, amb el suport dels seus aliats i propagandistes mediàtics, ens han volgut vendre que la Sagrada Família s’enfonsaria –ells, que van ser els autors "intel·lectuals" de l’actual traçat de l’AVE per Barcelona!–; que la Generalitat està arruïnada i no té cap mena de credibilitat en els mercats financers; que aquest estiu Catalunya cremaria pels quatre cantons, i que la convivència entre autòctons i immigrants és un polvorí a punt de petar.

Doncs no: cap dels quatre pronòstics no ha esdevingut realitat i la inapel·lable contundència dels fets deixa en ridícul els qui es capfiquen a menystenir i ridiculitzar el Govern Tripartit presidit per José Montilla. A CiU i al PP aquesta tàctica forassenyada se’ls està tornant en contra. La societat catalana no "compra" el derrotisme dels malastrucs: compra bons de la Generalitat al 4,75%!