lunes, 15 de noviembre de 2010

Batalla a l’abstenció

El PSC de Sentmenat (el meu poble) edita un butlletí que es diu Hi som! del qual ja n’han fet 9 exemplars. En aquesta número en la portada hi ha un interessant article: Batalla a l’abstenció, on es pot llegir que s’ha de plantar batalla a l’abstenció en les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre i dóna arguments per fer-ho. Per això avui us recomano la seva lectura.

El proper dia 28 de novembre tots els Catalans i Catalanes estem convocats a les urnes, sense falta

Tal com va dir el President Montilla, en aquestes eleccions,  no només es decidirà el futur govern a la Generalitat, si no que es decidirà també el camí a seguir per les següents generacions, un futur que pot continuar per la senda d’aprofundir en l’estat del benestar, en la modernització del nostre país i en la cohesió del territori amb noves infraestructures i serveis. Continuar amb l’aposta per l’educació i la sanitat pública, pilars del nostre model social. Protegint els drets i les garanties tant individuals com col·lectives, amb especial atenció a les minories amb risc d’exclusió social. Un camí que ens enforteix com a país, en tant que és integrador i no excloent. 

Per contra la Dreta està capficada en plantejar problemes que no tenim. Uns ondejant l’estendard de la xenofòbia, posant al col·lectiu d’immigrants als peus dels cavalls de la intolerància i el racisme. Uns altres plantejant alternatives sobiranistes de país, però que aviat se n’obliden quan entren a governar, com va fer CiU durant 23 anys. I amb tot obviant els problemes reals de la nostra societat, esperant que continuï tot malament per aprofitar el desgast al govern progressista de Catalunya i de Espanya. I ho estan aconseguint si fem cas a les enquestes. Més de la meitat de la població diu que no anirà a votar.

I cal entendre als desencisos i descontents amb els polítics, marcats per la corrupció, la irresponsabilitat i l’oportunisme. De veritat que no és la millor tarja de presentació. Però s’ha de mirar ben bé qui són aquests politics, treure’ls de la Política i  fer-los pagar davant la Justícia. I si n’hi ha un partit compromès en que això es compleixi és el PSC.

Cal que la Política recuperi el seu valor democràtic. No pot el ciutadà deixar d’opinar sobre el seu futur, i només amb la Política i els seus mecanismes de representació pot influir sobre el futur del seu país. L’abstenció és la pitjor opció, ja que dóna ales a aquelles formacions que des de la radicalitat i el populisme dels seus missatges recaven vots d’un electorat minoritari però molt actiu, que només amb baixes participacions poden trobar representació a les institucions. 

És per això que el PSC vol donar la batalla a l’abstenció. Vol que tothom reflexioni si el millor per Catalunya és quedar-se a casa aquest diumenge, o bé anar un moment a fer ús del seu dret de vot. Que pensi si realment no anar-hi és un vot de càstig als politics o bé un premi als radicals i populistes. Que vegin que renunciar a aquest dret és renegar d’allò que els nostres pares i mares, avis i àvies van assolir amb tant d’esforç.

Per tot això demanem que voteu, i que ho feu pel PSC, perquè José Montilla continuï sent President de la Generalitat, perquè Catalunya s’assembli cada cop més al país que tots imaginem.