viernes, 12 de noviembre de 2010

Manquen 16 dies pel 28N

Avui és 12 de novembre, primer dia de campanya, i manquen per tant 16 dies per a les eleccions. Per cert, 16 és el % de reducció del consum d’aigua per habitant de Catalunya entre el 2003 i el 2009.


A les 19:00 hores, acte polític amb José Montilla, el Ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, l’Alcalde de Sabadell, Manuel Bustos i la diputada al Parlament de Catalunya Montserrat Capdevila. L’acte tindrà lloc al Complex Esportiu Municipal del Sud (c/ de Pardo Bazán, 17), de Sabadell.

Però el més important de tota campanya són les propostes. Tot sovint s’acusa els polítics de no fer-ne i d’estar dedicats només a criticar els seus adversaris. Aquest no és el cas del President Montilla que, a part de comptar amb el Programa marc, el Manifest electoral i el Programa electoral del PSC, està desgranant un seguit de propostes concretes. Aquí podeu trobar sis propostes ben innovadores:

1) el Contracte pel futur, més coneguda com la proposta per ajudar els “ni-ni”.


2) el Fons d’Innovació i Desenvolupament Social.


3) el Fons d’Eficiència Energètica, que entre d’altres coses implicarà la creació de “llocs de treball verds”.


4) el Fons públic d’Innovació i Recerca i de transferència tecnològica, que facilitarà l’accés de les empreses a la recerca que es fa a les universitats i que puguin incorporar-la als seus processos productius.


5) el Pla “Un futur millor”, que persegueix el reciclatge professional de 20.000 persones aturades cròniques especialment del sector de la construcció.


6) el Pla de Lluita contra la Pobresa, per a la igualtat real de tots els nens i nenes de Catalunya reduint de forma dràstica el nombre de famílies amb fills en situació de pobresa.