martes, 16 de noviembre de 2010

Ha començat la reacció dels socialistes


La campanya ja ha començat i també s’ha iniciat la mobilització de l’electorat socialista. El resultat de la darrera enquesta del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) és més positiu per als socialistes que anteriors indicadors oficials o de mitjans de comunicació. Això demostra que estem pujant, que estem explicant bé les nostres propostes i que cada vegada més persones s’interessen pel projecte PSC per tirar endavant el país.

De l’enquesta del CIS s’extreu que:

CiU, intenció directa de vot 20’6%, estimació de vot 38%, escons 59 (+11);

PSC, intenció directa de vot 13’4%, estimació de vot 22’7%, escons 33 (-4);

ERC, intenció directa de vot 5’8%, estimació de vot 10’2%, escons 15/16 (-6/-5);

PP, intenció directa de vot 5’1%, estimació de vot 9’7%, escons 14/13 (=/-1);

ICV-EUiA, intenció directa de vot 5’4%, estimació de vot 8’2%, escons 11 (-1);

C’s, intenció directa de vot 2’4%, estimació de vot 3’5%, escons 3 (=).

Reagrupament, Solidaritat Catalana per la Independència, Plataforma per Catalunya i UPyD quedarien fora del Parlament.

Hi ha dades molt interessants en aquesta enquesta. Per exemple, un 59% dels enquestats diu que anirà a votar amb tota seguretat i un 17% diu que probablement ho farà. D’aquests, el 35’3% no té encara decidit el seu vot. Un 57% creu que CiU guanyarà les properes eleccions, tot i que només un 28% afirma que li agradaria que CiU les guanyés.

A la pregunta “Per quin dels següents partits o coalicions vostè sent més simpatia o a quin considera més proper a les seves pròpies idees?” la resposta és 21’7% CiU, 20’7% PSC. Gairebé un empat.

Quan als enquestats se’ls demana que es situïn en l’eix esquerra-dreta (en l’escala 1 més a l’esquerra fins a 10 més a la dreta), la mitjana dels enquestats està en el 4’35. Sabeu on situen els enquestats al PSC? En el 4’39. I a CiU? En el 6’29. Per això el President Montilla diu que no vol un govern de dretes per a un país d’esquerres.

Quan als enquestats se’ls demana que se situïn en l’eix nacional (en l’escala 1 mínim nacionalisme fins a 10 màxim nacionalisme), la mitjana dels enquestats està en el 5’02. Sabeu on situen els enquestats al PSC? En el 4’85. I a CiU? En el 7’25. El PSC, per tant, continua ocupant el lloc central en l’espectre polític, tant a nivell ideològic com a nivell identitari.

El PSC, com la majoria, no és ni independentista, no de dretes. És per això que molts ciutadans que avui dubten si votaran o dubten a qui votar són molt propers a les nostres posicions. Tenim encara dues setmanes per convèncer-los. El partit tot just ha començat!

En l’avanç provisional de resultats de l’estudi 2852, Preelectoral de Cataluña. Elecciones autonómicas 2010: podeu veure les dades descrites més amunt: